Rundbaneritt på Kvam

Søndag ettermiddag var undertegnede i idrettsparken på Kvam og kjørte rundbaneritt, som var en del av en terrengritt-karusell Kvam IL og Lågen CK har. Vi i OSK har også blitt inviterte til å bli med på rittene som går annenhver gang på Vinstra og Kvam. Rittene er både for barn og voksne. Barn helt ned til førsteklasse var med på rittet på Kvam søndag. Rekruttering er viktig del disse rittene. På Kvam har de hatt terrengtreninger for barn en stund, og det er populært. Snittalderen blant de aktive i OSK er jo også ganske høy, så et lignende opplegg med treninger og relativt uhøytidelige ritt, gjerne i samarbeid med Lågen og Kvam, er noe vi absolutt burde få i gang. I Mjøsregionen har klubbene der en terrengcup (http://mtcup.no). Dette kunne det også ha vært moro å fått til i Gudbrandsdalen. Kvam har vært på ett ritt i Mjøscuppen, og skal også på det siste den 26. september.

Løypa på Kvam var i følge Strava ca 1700 meter lang. Første halvdel forgikk stort sett på sti, og en liten oppbygd pumptrack. Stiene var ikke veldig grove, og undertegnede kom fint gjennom med 26″ hardtail og svært middelmådig terrengteknikk. Siste halvdel gikk stort sett på gressunderlag. Løypa hadde ingen lange bakker, men er småkupert nesten hele veien.

Noen bilder som viser litt av terrenget:

rundbane kvam 3 rundbaneritt kvam rundbaneritt kvam 2 rundbaneritt kvam 4

Løypa på Strava: https://www.strava.com/segments/8348459?filter=overall

Treningseffekten av slike ritt er nok stor. Undertegnede var nær makspuls mot slutten av rittet…

Søndag 20. september arrangerer Lågen klubbmesterskap i løypa på Kvam, og selv om det er klubbmesterskap er vi i OSK velkomne til å bli med. Starttidspunktet er ikke satt ennå, men det kommer vi tilbake til. Møt opp både store og små!

Resultatliste seniorer:

Rundbane Kvam 2015-09-13

  • Øyvind

Skriv en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s